Anlæggelse af PVK

Kurset:
PVK, Perifert Vene Kateter, drop,venflon – kært barn har mange navne. PVK er en væsentlig administrationsvej for væske og medicin, og det er derfor en vigtig evne som læge at kunne anlægge et PVK, når sygeplejersken ringer sent på vagten, og patienten ikke kan få sin livsvigtige behandling.

På kurset får man en teoretisk introduktion, og derefter rig mulighed for at øve sig i praksis, først på fantomer og siden på hinanden. Underviserne vil være unge læger, som arbejder med PVK til daglig.
Kurset er egnet til alle lige fra første til tolvte semester og kan varmt anbefales hvis man er ivrig efter lidt praktisk erfaring på de tidlige semestre, eller lige skal have frisket færdighederne op inden KBU’en.

Tid og sted:
Kurset afholdes oftest i tidsrummet 16 – 18 i enten Klinikbygningen eller Winsløvparken.
Det er et populært kursus, og vi forsøger at holde et par stykker i løbet af et semester, men dette er selvfølgelig afhængig af de travle lægers kalendre!

Målgruppe:
Medlemmer af SATS, fra 1. til 12. semester.
Om du bare synes det kunne være fedt at lære at lægge PVK tidligt på studiet, eller du bare gerne vil have teknikken opfrisket, så er du velkommen til at skrive dig op til kurset.
Indmeldelse i SATS kan ske ved tilmelding.

Yderligere information:
Prisen plejer at være 30 kr, der går til indkøb af materialer.
Tilmelding sker via billetto, hvor medlemsskab af SATS kan tilkøbes, 50 kr. for dette og næste semester, eller 120 kr. for hele bacheloren eller kandidaten.
OBS! kurset er populært, så det er med at være klar når vi åbner for billetsalget.
Se opslag og nyheder for information om næste kursus, eller følg med på vores facebookside: https://www.facebook.com/SATSodense/?fref=ts

Tidligere deltagere om kurset:IMG_1407
“Vi var på SATS’ PVK-kursus, og vi syntes det var både sjovt og lærerigt. Vi fik en introduktion af en reservelæge fra anæstesiologisk afdeling, hvorefter vi havde mulighed for at prøve at stikke i en fantomhånd. Instruktørerne var søde og tålmodige, da vi skulle stikke i hinanden. Det lykkedes også efter et par stik og lidt blod. Alt i alt en god og lærerig oplevelse. Tak SATS.”
– Emma og Ida-Marie, 1. semesters studerende